AIVOJUMPPA-BRAINGYM®

AIVOJUMPPA-BRAINGYM®

Aivojumppa-BrainGym® on osa oppimiskinesiologiaa, joka on kokonaisvaltainen oppimista sekä kehon ja mielen tasapainoa tehostava menetelmä. Perusajatuksena on oppimisen yhdistäminen liikkumiseen. Aivojumppa soveltuu kaikenikäisille.

Menetelmän kehittäjät ovat tri Paul E. Dennison ja Gail E. Dennison. He ovat yhdistäneet parhaimpia ideoita, tutkimuksia ja sovellutuksia useiden tunnettujen kouluttajien ja tutkijoiden töistä (esim. Doman, Delacato, Jean Ayres, Alexander, Feldenkreis, Ladan, Piaget, Montessori, Steiner). Aivojumpassa on yhdistetty eri tekniikoita ja tietoa mm. lapsen kielellisestä ja motorisesta kehittymisestä, uusimmista aivotutkimuksista, akupainannasta, soveltavasta kinesiologiasta ja näön kehityksen tutkimuksesta.

Aivojumppa on helppo, nopea ja yksinkertainen menetelmä, jossa tiettyjen liikkeiden avulla saadaan aivot, keho ja mieli toimimaan tasapainoisesti yhdessä. Se tuottaa iloa ja tasapainoa sekä poistaa oppimiseen ja toimimisen esteitä. Aivojumppaharjoitukset parantavat keskittymiskykyä, kehittävät itseluottamusta, rauhoittavat ylivilkkaita, auttavat oppimisvaikeuksissa ja vähentävät stressiä. Harjoitukset auttavat myös kommunikoinnissa, organisoinnissa sekä tarkkaavuudessa ja parantavat lukemista, kirjoittamista, kuuntelemista ja silmä-käsi-koordinaatiota.  Aivojumppaliikkeitä voi tehdä yksittäisinä harjoituksina tai henkilökohtaisena tasapainotuksena, jolloin asetetaan itselle toiminnallinen ja/tai sanallinen tavoite.